donderdag 5 april 2012

Dag 8 Universal

Deze dag begon moeilijk voor mij, het continu vroeg opstaan terwijl je vakantie hebt is niet mijn ding haha. Maar na een douche en een ontbijt ging het al een stuk beter. Op weg naar Universal, dit duurde maar 15 minuten aangezien we er naast zitten.

Aangekomen op de parkeerplaats moet je eerst een eindje lopen om echt in het park te komen. Daar aangekomen gingen we voor de attractie rockit. Dit een een achtbaan die onder een hoek van 90 graden omhoog gaat, aangezien we er gelijk naar toe gingen was de wachttijd 10 minuten. Toen we bijna aan de beurt waren kregen we de mededeling te horen dat er storing was en dat iedereen de attractie moest verlaten. Hopelijk wordt dit geen trend van de dag.

Op naar de volgende attractie, de mummy returns. Dit is een achtbaan die gebaseerd is op de film. Het is een combinatie van een achtbaan en spookhuis. Ze proberen je eerst te laten schrikken de poppen waarna de achtbaan begint. Een zeer vermakelijke achtbaan die vuur, rook, water en achteruit rijden bevat. Zoals bij de meeste attracties is de wachtrij langer dan de rit zelf. De volgende attractie die we gedaan hebben lag er naast dit was de attractie twister, bij twister sta je in een ruimte waarbij alles om je heen gebeurt. Deze attractie viel mij tegen, wat effecten en schrik momenten voor vele maar niet voor mij haha.

Hopen dat de volgende attractie beter is. Op naar de terminator 2 3D attractie, daar aangekomen krijgen we te horen dat ze met technische problemen kampen en niet weten wanneer dit opgelost is. Wederom een teleurstelling.

Op naar fear factor, dit is een live optreden gebaseerd op de serie. Bezoekers van het park kunnen zich aanmelden als kandidaten. Dit was een vermakelijke show waarbij kandidaten en bezoekers opdrachten moesten doen. Ook zat de opdracht er tussen van het eten van bedorven eetwaren en insecten. Een leuke ervaring.

Na deze show zijn we naar de attractie men in Black gegaan. Helaas moesten we voor deze attractie wat langer in de rij staan maar eenmaal in de attractie hebben we ons kostelijk vermaakt. In deze attractie zit je met 6 mensen in een wagentje en neem je het op tegen een andere wagen met 6 bezoekers. Doel van deze attractie is het neerschieten van aliens maar het leuke van deze attractie was dat je ook op de wagen van de tegenstanders kan schieten waardoor deze gaat ronddraaien. Daan en ik hebben ons voornamelijk hiermee bezig gehouden. Uiteraard had onze kar aan het einde van de rit de meeste punten.

Op naar de attractie er naast, dit was een nieuwe attractie. De rij voor de attractie viel mee en is leuk aangekleed met Simpsons filmpjes. De attractie zelf is een stilstaande kar in een bioscoop. Je karretje beweegt op de gebeurtenissen in de films. In alle geuren en kleuren.

Terug naar de attractie rockit, hopelijk doet deze het weer en is de rij kort. Het eerste was waar maar het tweede niet. Maar gelukkig heeft deze attractie ook een single rij. Als je deze rij pakt dan kom je naast iemand te zitten die nog geen rij partner heeft. Als je in de attractie zit kun je voordat deze begint een liedje selecteren die je gaat horen tijdens de rit. Ik koos voor daft punk met harder, better, faster, stronger. de rit begon al goed met de muziek daarna wordt je letterlijk recht omhoog getakeld waarna je een heftige maar gave rit tegemoet gaat. Deze attractie is zeker de moeite waard.

Door naar de terminator, deze attractie deed het inmiddels weer. Aangekomen krijg je een 3D bril en ga je een zaal in. In deze zaal wordt een combinatie van een theater show gegeven en 3D films. Dit was wel leuk om mee te maken hoe deze twee dingen kunnen samen werken.

Hierna zijn we naar shrek 4D gegaan, dit is een 3D film met bewegende stoelen, geur en kleuren. Niet echt spannend maar wel een leuke ervaring. We hadden nu bijna attracties wel gedaan en toen besloten we nog een keer rockit te pakken.

Bij universal zit ook een bioscoop en Daan en ik hadden al eerder besloten dat we een paar films wouden zien. We zijn na de attracties naar de film The hunger games gegaan. Deze films was een lange zit, deze film duurt 2,5 uur maar was zeker goed. Er komen nog 2 delen uit en ik ben benieuwd naar de volgende delen.

Het was inmiddels alweer rond 9 uur in de avond en we besloten nog wat te gaan shoppen en wat te eten. Daan had nog een paar artikelen op zijn lijstje staan die hij moest halen. Toen we eenmaal in het hotel waren aangekomen was het alweer 11 uur. Tijd om te gaan slapen want morgen gaat de wekker om 7 uur om naar seaworld te gaan.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten