woensdag 11 april 2012

Dag 15: universal poging 2

En ja hoor, de wekker staat weer eens om half 7. De laatste keer in de vakantie. Weer op tijd naar island of adventure. Het moet toch wel gaan lukken om de laatste 2 grote attracties nog te doen. Na een snel ontbijt racen we naar universal toe. Om kwart voor 8 staan we voor de poort, die nog dicht is. En wat zien we? Er lopen al mensen naar binnen toe!!! Er bestaat toch iets als early access. Daar gaan alle goed opgezette plannen. Als om 8 uur de poort open gaat loopt iedereen rechts om. Bij besluiten linksom te gaan. Zo loope je hopelijk niet in de drukte. Op het eerste bord staat dat de wachtrij bij Harry Potter al 60 minuten is. En de is het park dus pas 1 minuut open. Niet normaal meer. Bij spiderman aangekomen zien we dat daar maar 5 minuten staat. Wat is wijsheid: hierin gaan en dan een nog langere wachtrij hebben bij Harry, of naar Harry lopen en dan daarna bij spiderman langer moeten wachten. We besluiten het eerste te doen. We kunnen gelijk doorlopen. Ze hebben hem wel wat veranderd sinds de laatste keer. Nu krijg je ook een 3D bril op. Een leuke toevoeging. Net als het water en vuur. Oh, wacht, de rode draad kwam hier ook weer even langs. Na de helft van de baan stopt ineens ons wagentje. Beeld weg, geluid loopt door. En ons wagentje staat in een hele rare stand. Na een paar minuten komt er een mannetje aanlopen die wat met ons wagentje kloot. Daarna rijden we door. Alleen zonder geluid, halve beelden en geen special effects. Gelukkig mogen we gelijk daarna nog eens de attractie in. Kost alleen maar tijd....

 

Daarna door naar Harry, er staat dan er 75 minuten wachttijd is. Toch loopt het eerste stuk, dat daarvoor altijd helemaal stil stond, goed door. Wel zien we dat 1 niveau hoger alles wel goed stil staat. Er komt dus nog genoeg stil staan aan. Binnen bij de kluisjes worden we verrast. Een single lane. We besluiten toch maar die rij te pakken. En het scheelt......heel veel. In plaats van 75 minuten staan we zo'n 30 minuten in de rij. Valt heel erg mee achteraf. De attractie is een robotarm met deels videobeelden en deels poppen die op je af komen. K kan wel voorstellen dat het daar zo druk is. Als we weer de attractie uit kopen zien we dit:

 

 

En dan is het park nog geen uur open. De rest van de dag blijft het net zo druk of nog drukker. De rest van de attracties ook. Daarna rondgelopen. Via de hulk, waar nog geen 5 minuten wachtrij staat. Zo kort, dat we maar besluiten deze 2 keer achter elkaar te doen. Dan maar weer doorlopen.En als we bij de ripsaw falls aankomen zien we iets leuks. De bootjes zitten vol. Wat is daar leuk aan hoor ik je denken? Als je de blog goed gelezen hebt, weet je ook dat er van die leuke fonteintjes zijn, die je kan activeren met een quarter. En heel toevallig hebben we een handje vol quarters. (ook omdat er een wisselmachine naast staat). Er zijn 9 fonteintjes, waarvan Nummer 5 toch de beste is. Die spuit recht de boot in. De tactiek: 1 persoon begint te zwaaien naar de mensen in de boot, en zodra ze zich naar je draaien en terug zwaaien krijgen ze een koude straal water in hun nek. Hoeveel plezier kan je hebben met een beetje water. HEEL VEEL.

Hier hebben we een aardige tijd gestaan, wachtend tot 12 uur, wanneer de Matt Hoffman stuntshow zou beginnen. Een aardige show, alleen de host doet net alsof alle truukjes echt super moeilijk zijn, terwijl ik bij het griftpark wel betere skaters en bikers heb gezien. Na nog een ronde lopen, een attractie waar ik de naam niet van weet en niet op wil zoeken (zo goed was die) verlaten we het park en lopen we door naar universal. Kijken of het daar ook zo druk is. Hier valt het mee. Gemiddeld is de wachttijd 30 minuten. De helft van IoA. Dus een goede mogelijkheid om nog wacht achtbanen te pakken. De mummy lopen we zo doorheen dankzij de single lane. De rip-rocket doet er iets langer over, maar ook die is een stuk sneller dan de 45 minuten die op het bord aangegeven staat. We zien dat de fear factor ook bijna begint, dus we lopen daar maar naar toe. De show blijkt dus precies hetzelfde te zijn, incl de schorpioenen en het smerige drankje. We lopen nog wat rond, en zien dan een show die we nog niet gedaan hebben. De horror make-up show. Een grappige show met veel humor en een aantal schrik momenten. Daarna is het tijd om het park te verlaten. Even via de hardrock café om wat te eten en nog een laatste shirt te halen voor Marc. En dan weer terug. Even langs de walmart om wat dingen voor thuis mee te nemen, en een handweegschaal te halen, en dan terug naar het hotel. Een rustig avondje NBA op tv, waarna rond een uurtje of 11 de ogen dicht vallen....

D

 

1 opmerking:

  1. Ongelofelijk dat die wachttijden bij Harry Potter nog steeds zo lang zijn na twee jaar. Wij gaan het de komende zomer toch ook weer proberen. Het is toch echt wel mooi gemaakt allemaal.
    Veel plezier nog verder.

    BeantwoordenVerwijderen