woensdag 11 april 2012

Dag 14: Hollywood studios en NBA

Na 2 rustige dagen was het weer tijd om wat drukker te doen. Hollywood studio's is het volgende park dat we gaan bezoeken. Geen zin om weer erg vroeg op te staan, zetten we de wekker maar om. 8 uur. Achteraf blijkt dat niet de meest slimme zet te zijn. Na het ontbijt, reden we weer via de bekende I4 naar beneden toe. Op naar Hollywood. Om kwart voor 10 komen we aan bij het park. Toy story is de nieuwste attractie. En dus ook de drukste. Daar komen we we nu ook weer achter. Er staat alweer anderhalf uur wachtrij. Veel ste lang. Dus maar eerst door naar de aerosmith coaster. Ook hier staat een uurs, dus we halen maar snel een fastpass, om daarna door te lopen naar de tower of terror. Minder dan een half uur. Valt mee dus. Het blijft een leuke attractie. Zolang ik me maar goed vast kan houden. Plotselinge drops zijn nou eenmaal niet erg favoriet bij me.

 

Toch maar weer terug naar Toy story. Kijken of de drukte wat minder is geworden. Helaas, nog steeds meer dan 90 minuten. En zelfs de fastpass is op. En dat om 10 uur in de morgen, een uur naar opening. Niet normaal meer. Dan maar wat andere dingen doen. Helaas, Toy story gaat hem niet worden. Dan maar terug naar de aerosmith coaster. Het blijft een leuke achtbaan met goede muziek. Helaas is hij ook heel erg kort. Nadat we die gedaan hebben, hebben we maar een fastpass gehaald voor de tower. Roy vindt die zo leuk, dat we die gewoon nogmaals gaan doen. En daarna goed doorlopen voor de stunt show. Het blijft indrukwekkend om te zien wat ze allemaal met die auto's en motoren kunnen doen. Daarna hebben we wat rondgelopen. Muppets 3D lopen we naar binnen. Een leuke 3D film met een paar leuke effecten. Daarna door naar de backlot tour. En ja hoor, de rode draad van de vakantie komt weer langs. Op het moment dat we in de tour-trein zitten is er geen beweging in te krijgen. Lang leve storingen. Gelukkig is het na een minuut of 5 opgelost en kunnen we alsnog de tour krijgen. Daarna hebben we nogmaals de tower gedaan en als laatste nog naar de Indiana Jones show gekeken. Een stuntshow, waar ze toch 2 maal de hele set totaal veranderen. En toen was het klaar met Hollywood. Tijd voor de magics.

 

In 95 ben ik al eens naar de magics tegen de heat geweest. Nu is het tegen de pistons. Via stubhub konden we heel goedkoop kaartjes krijgen. We bovenin maar dat maakt niet zoveel uit. Het stadion is zo stijl, dat je overal wel goed zicht hebt. Oké, de shirtjes die geschoten worden komen daar niet, maar dat mag de pret niet drukken. Om het stadion heen is voor de wedstrijd genoeg te doen. Spelletjes, standjes, eten en drinken, alles is te vinden. Als je naar binnen wilt, mag je je zakken leegmaken, en wordt je gescanned. Een betere beveiliging dan bij wrestelmainia. Gerard had me al gewaarschuwd voor de controle. Bij de heat stadion was het al net zo erg. Maar het loopt goed door. Er is genoeg beveiliging. Ons plekje was ook snel gevonden. Vooraf is er veel te zien op de schermen. Het leukste was daarvan dat de camera op iemand inzoomde die ergens mee bezig was, en er een teller mee ging lopen om te zien hoe lang het duurde voordat diegene door had dat ze op het grote scherm waren. Record was iets van 25 seconden. En toen de wedstrijd. Grootste teleurstelling: Howard was er niet. Kans is dat hij toch te veel last van zijn rug had. Grootste voordeel is dat nu andere mensen de kans krijgen om zich in de schijnwerpers te spelen. Detroit werd bij vlagen weggespeeld. Met nog 5 minuten te spelen stonden de magics al 30 punten voor. Tijd om de bankspelers wat minuten te geven. Helaas deed Detroit dat ook, waardoor de laatste minuten niet heel erg spectaculair waren. Desalwelteplus winnen de magics dik. BAM! Toen we bij onze auto aankwamen bleek ook de slagboom van de parkeerplaats open te staan. Toch nog een klein voordeeltje gehaald. Scheelt weer 10 dollar. Die daarna toch op gegaan zijn bij de burger king.

 

D

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten